»  Tincturi

Tinctura de Ghimbir 50ml Dacia Plant

Tinctura de Ghimbir 50ml Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 10.79 Lei

 

Comanda acest produs

Comanda instant - Tinctura de Ghimbir 50ml Dacia Plant

Email Telefon

Tinctura de Ghimbir 50ml Dacia Plant

TINCTURĂ DE GHIMBIR
(Zingiber officinale)

TINCTURA DE GHIMBIR
este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din rădăcini proaspete de ghimbir (Zingiber officinale). Ghimbirul este o plantă condimentară, utilizată în medicina tradiţională atât pentru stimularea digestiei, cât şi datorită proprietăţilor antiemetice.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

Actiuni

INTERN:
antiemetică, antivertiginoasă, tonic digestivă, stomahică, stimulentă a motilităţii gastro-intestinale, colagogă, antiinflamatoare (inhibă cicloxigenazele COX-1 şi COX-2), hipocolesterolemiantă, hipolipemiantă, antiagregant-plachetară, antioxidantă, antibacteriană, antifungică, antitumorală, hipertermiantă.

EXTERN:
rubefiantă, antiinflamatoare, măreşte rezistenţa la frig.

Indicatii

INTERN:
rău de maşină, rău de mişcare, rău de înălţime, senzaţie de greaţă şi vomă, digestie dificilă, indigestie, sensibilitate la frig, reumatism.

EXTERN:
reumatism, sensibilitate la frig.

Contraindicatii

Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Alergie la ghimbir, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).
Plante: ghimbir (Zingiber officinale)-radix (44%).
Solvenţi: apă, alcool etilic 40% vol.
Raport plantă/alcool etilic – 1:2
Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ:

Produsul vegetal conţine: ulei esential (β-felandren, d-camfen, cineol, citral, borneol, zingiberen, bisabolen), derivați fenolici (gingeroli, zingerona, shogaol), rezine, mucilagii, diterpene (galanolactona), etc.
Administrare
INTERN:
Adulţi şi tineri peste 15 ani:
câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
Copii 7-14 ani: câte 5-20 picături de tinctură diluate în 100ml apă (jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:
-în reumatism se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin timp de 30min. pe zona afectată, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara. Înaintea administrării produsului se recomandă ca, persoanele care au o piele sensibilă, să aplice o cremă cu extract de plante, argilă sau răşină.
-în cazul sensibilităţii la frig (în special în perioadele de iarnă), se fricţionează extremităţile cu tinctură de ghimbir.
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012

teradoexpert.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.