»  Tincturi

Tinctura de Ardei iute 50ml Dacia Plant

Tinctura de Ardei iute 50ml Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 8.39 Lei

 

Comanda acest produs

Comanda instant - Tinctura de Ardei iute 50ml Dacia Plant

Email Telefon

Tinctura de Ardei iute 50ml Dacia Plant

TINCTURĂ DE ARDEI-IUTE
(Capsicum annuum)

TINCTURA DE ARDEI-IUTE
este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din fructele plantei Capsicum annuum, aceasta fiind utilizată în medicina tradiţională pentru combaterea durerilor reumatice (în uz extern) şi stimularea digestiei (în uz intern).
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

Actiuni

INTERN:
stimulează secreţiile gastrice, creşte pofta de mâncare, intensifică circulaţia sangvină (produce un efect de încălzire la persoanele cu circulaţie periferică deficitară), stimulentă digestiv, antiseptică, antioxidantă.

EXTERN:
revulsivă, antiinflamatoare, antireumatică, hipertermiantă, favorizează creşterea părului.

Indicatii

INTERN:
se utilizează ca adjuvant: anorexie, gastrită hipoacidă, digestie lentă, gripă, răceală, alcoolism.

EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: dureri reumatice şi articulare, nevralgii, dureri musculare, degerături, căderea părului, alopecie.

Contraindicatii

Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică.
Gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, hipertensiune arterială, febră, sarcină, alăptare, alergie la ardei-iute, tratamente care nu permit consumul de alcool.

REACŢII ADVERSE:

La administrare internă poate produce hiperaciditate gastrică. La administrare externă pot apărea senzaţie de arsură, roşeaţă sau iritare la nivelul pielii şi mucoaselor.

Precautii

A se evita utilizarea topică la persoanele cu leziuni cutanate. A se evita contactul cu ochii.

Observatii

Înainte de administrare este necesar să se realizeze testul de alergie la tinctura de ardei iute, care constă în aplicarea direct pe piele, în zona anterioară a antebraţului a unei cantităţi mici de tinctură diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă). Dacă apar mâncărimi intense şi pete roşii în afara zonei aplicate, nu trebuie să folosiţi acest produs (nici în uz intern şi nici extern).
Plante: ardei-iute (Capsicum annuum)-fructus (10%).
Solvenţi: apă, alcool etilic 65% vol.
Raport plantă/alcool etilic – 1:10
Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ:

Produsul vegetal conţine: capsaicine, carotenoide (criptoxantină, capsorubină, beta-caroten, xantofilă, zeaxantină), flavonozide (hesperidozidă, eriodictiozidă, rutozidă), acid ascorbic, vitaminele A, B1, B2, PP, ulei gras (gliceridele acidului miristic, stearic și oleic).
Administrare
INTERN:
- în anorexie şi gastrită hipoacidă se administrează câte ½ linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de masă;
- în caz de digestie lentă se administrează câte 3-5 linguriţe de tinctură diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură în 100ml de apă) de 3 ori pe zi, în timpul mesei;
- în gripă şi răceală se administrează câte ½ linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, după masă;
- pentru eliminarea alcoolismului se administrează câte ½ linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 5-6 ori pe zi (atunci când apare dorinţa de a consuma alcool), asociat cu tinctura de pedicuţă şi comprimate sau ceai de sunătoare (administrate de 4 ori pe zi), în cure de 6-8 săptămâni.

EXTERN:
- În dureri reumatice şi articulare, nevralgii, dureri musculare şi degerături se aplică local sub formă de comprese cu tinctură în zona afectată, pe care, în prealabil s-a aplicat un strat de cremă protectoare (cremă de gălbenele). Compresele se menţin timp de 10-20min., în funcţie de sensibilitatea pielii.
- În alopecie se fricţionează pielea capului cu tinctură de ardei iute, de 2 ori pe săptămână.
-Contra căderii părului, se fricţionează pielea capului cu soluţia diluată, care se obţine prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar).
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012

teradoexpert.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.