»  Colesterol

Glicemonorm 60 comprimate Dacia Plant

Glicemonorm 60 comprimate Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 20.71 Lei

 

Comanda acest produs

Comanda instant - Glicemonorm 60 comprimate Dacia Plant

Email Telefon

Glicemonorm 60 comprimate Dacia Plant

Diabetul zaharat este una din cele mai frecvente boli endocrine, factorii declanşatori care determină apariţia acestei afecţiuni fiind: predispoziţia ereditară, alimentaţia excesivă (în special excesul de dulciuri), şocurile emoţionale, stresul, etc.. Boala se datorează secreţiei insuficiente de insulină la nivelul pancreasului, ceea ce conduce la creşterea glicemiei (nivelul de glucoză din sânge) peste limitele normale. Diabetul zaharat poate fi de două tipuri: diabet zaharat de tip 1 sau insulino-dependent şi diabet zaharat de tip 2 sau noninsulino-dependent. Controlul glicemiei reprezintă unul din cei mai importanţi factori de evaluare a bolii, pentru prevenirea complicaţiilor şi menţinerea stării de sănătate fiind imperios necesară aducerea glicemiei la valorile normale. În general, complicaţiile diabetului zaharat afectează diferite organe (ochii, rinichii, sistemul nervos, vasele sanguine) ceea ce conduce la apariţia retinopatiei diabetice, insuficienţei renale, polineuropatiei diabetice sau arteritei diabetice care evoluează cu gangrenă şi amputare de membre. Pentru menţinerea glicemiei în limite normale şi prevenirea complicaţiilor este necesară respectarea strictă a regimului alimentar şi administrarea de medicamente sau/şi produse naturale cu acţiune hipoglicemiantă şi stimulentă a secreţiei pancreatice de insulină.
Produsul GLICEMONORM reprezintă un amestec de plante cu acţiune puternic hipoglicemiantă fiind recomandat ca adjuvant în boli metabolice.

Actiuni

ACŢIUNI MAJORE:
hipoglicemiant, scade gluconeogeneza hepatică, creşte sinteza hepatică a glicogenului, creşte secreţia de insulină, îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea glucozei la nivel celular, creşte oxidarea periferică a glucozei la nivelul eritrocitelor şi a celulelor ţesutului adipos, inhibă absorbţia intestinală a glucidelor reducând glicemia postprandială, produce regenerarea celulelor β-pancreatice şi îmbunătăţeşte funcţia pancreatică.

ALTE ACŢIUNI:
hipolipemiant, hipocolesterolemiant, antioxidant, imunomodulator, antimicrobian, astringent, antitumoral.

Indicatii

INDICAŢII PRINCIPALE:
se utilizează ca adjuvant în: hiperglicemie, diabet zaharat de tip II, diabet zaharat de tip I, complicaţii ale diabetului zaharat (retinopatie diabetică, arterită diabetică, polineuropatie diabetică, insuficienţă renală, etc).

ALTE INDICAŢII:
se utilizează ca adjuvant în: dislipidemii (hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie) şi obezitate.

Contraindicatii

persoane cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, sarcină, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

ATENŢIONĂRI:
La pacienţii cu diabet zaharat insulino-dependent se recomandă controlul riguros al glicemiei, prin înregistrarea zilnică a valorilor glicemiei şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori obţinute.
Plante: afin- extract 5:1 (100mg), momordica (150mg), gudmar (100mg).

Ingrediente inactive: lactoză, celuloză microcristalină, aerosil, stearat de magneziu.

AFIN (Vaccinum myrtillus) 
Afinul este un arbust mic cu tulpini târâtoare care creşte la altitudini de până la 2000-2500m. Frunzele de afin au o compoziţie bogată în taninuri catechice (catechol şi epicatechol), substanţe bioactive cu acţiune hipoglicemiantă care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Alte proprietăţi: astringent, antidiareic, antihemoragic, antiinflamator şi antiseptic intestinal.

CASTRAVETE-TIBETAN (Momordica charanthia) Denumită şi ''insulină vegetală'', castravetele-tibetan este răspândit în Tibet şi Nepal, fiind considerat o plantă cu acţiune insulin-like. Studii clinice au arătat faptul că, momordica prezintă acţiune hipoglicemiantă, scade gluconeogeneza hepatică, creşte sinteza hepatică a glicogenului şi creşte oxidarea periferică a glucozei la nivelul eritrocitelor şi a celulelor ţesutului adipos. Cecetări recente au demonstrat că, momordica creşte secreţia pancreatică de insulină, putând fi utilizată ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Principalele substanţe bioactive răspunzătoare de această activitate sunt polipeptidul P şi un amestec de două glicozide, menţionate sub denumirea de charantin. Alte proprietăţi: hipolipemiant, antioxidant, imunomodulator, antiviral, antitumoral şi laxativ blând.

GUDMAR (Gymnema sylvestre) Originară din India, gudmar este o plantă utilizată în medicina ayurvedică de peste 2000 de ani, ea fiind denumită şi ''distrugătorul de zahăr'' deoarece, pusă pe limbă are un efect de suprimare a gustului dulce. Această acţiune se datorează gurmarinei şi acizilor gymnemici, substanţe bioactive din compoziţia plantei care împiedică activarea papilelor gustative de către moleculele de zahăr din produsele alimentare. De asemenea, acizii gymnemici inhibă absorbţia intestinală a glucidelor reducând glicemia postprandială. Cercetări recente au arătat că, gymnema silvestre creşte secreţia de insulină, producând regenerarea celulelor β-pancreatice şi îmbunătăţind astfel funcţia pancreatică. Alte studii clinice au arătat că, gymnema reduce gluconeogeneza şi îmbunătăţeşte absorbţia şi utilizarea glucozei la nivel celular, scăzând glicemia. Alte acţiuni ale plantei: hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antimicrobian.
Administrare
Adulţi: câte 2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 1/2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
SSL
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012

teradoexpert.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.