»  Ceaiuri

Ceai de Fenicul 50gr Dacia Plant

Ceai de Fenicul 50gr Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 3.27 Lei

 

Comanda acest produs

Comanda instant - Ceai de Fenicul 50gr Dacia Plant

Email Telefon

Ceai de Fenicul 50gr Dacia Plant

FENICUL
(Foeniculum vulgare)

Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, care se aseamănă cu mărarul. Cultivat încă din antichitate în zona Mării Mediterane, în zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mică şi America. În Grecia Antică era considerat un simbol al succesului. În India se foloseşte ca odorizant al respiraţiei şi pentru stimularea digestiei.
Se mai numeşte anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, mărariu de casă, etc.

Actiuni

anticolitic, antiseptic intestinal şi renal, antispastic, carminativ, galactogog, estrogenic, diuretic, expectorant, stomahic,tonic digestiv, vermifug.

Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: colici intestinale, colici abdominale la sugari, balonare (meteorism), dispepsii, colită spastică, indigestie, alăptare (pentru creşterea secreţiei lactate), hipoplazie mamară, infecţii urinare, parazitoze.

Contraindicatii

Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu teren alergic.

Precautii

A se evita expunerea la soare sau la radiaţii UV pe perioada tratamentului, datorită fenomenului de fotosensibilizare. Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu teren alergic.

SUPRADOZARE: În doze mari fructele de fenicul sunt toxice la nivelul sistemului nervos central, producând crize epileptiforme, halucinaţii, somnolenţă.

REACŢII ADVERSE: pot apărea alergii cutanate.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ:
ulei volatil (alcătuit din anetol, α si β-pinen, mircen, camfen, estragol, limonen, fenchonă), ulei gras,
fitosteroli (β-sitosterol, stigmasterol, campesterol, colesterol), triterpene (α-amirenol), cumarine (umbeliferonă), furanocumarine (bergapten, imperatonină), acid cafeic, acid clorogenic, beta-caroten, vitamina C, tocoferol, etc
Administrare
-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia câte o linguriţă rasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012

teradoexpert.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.