»  Ceaiuri

Ceai de Echinacea 50gr Dacia Plant

Ceai de Echinacea 50gr Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 4.36 Lei

 

Comanda acest produs

Comanda instant - Ceai de Echinacea 50gr Dacia Plant

Email Telefon

Ceai de Echinacea 50gr Dacia Plant

ECHINACEA
(Echinacea purpurea)


Echinacea face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă perenă, la care florile apar individual la vârful tulpinii, având petale de culoare alb, roz sau roşu şi un disc roşu-maroniu central. Echinacea a fost utilizată de amerindieni ca remediu pentru tratarea rănilor şi a muşcăturilor de şarpe, ea fiind preluată de coloniştii americani şi introdusă în arsenalul lor terapeutic în anul 1800. Celebritatea plantei se datorează efectelor sale imunostimulatoare extrem de puternice, fapt care recomandă utilizarea ei în numeroase afecţiuni şi tulburări.

Actiuni

INTERN:
imunostimulent, antiinflamator, antiviral, antimicrobian, inhibă hialuronidaza (opreşte acţiunea invazivă a bacteriilor), inhibă multiplicarea virusurilor, fiind activă asupra virusului gripal, virusului AH5N1 (virusul gripei aviare), virusului AH1N1 (virusul gripei porcine), virusurilor herpes simplex de tip1 şi de tip2, scade rata de apariţie a speciilor de Candida albicans şi Lysteria monocytogenes, stimulează activitatea corticosuprarenală, antichistic, antitumoral.
EXTERN: stimulent al imunităţii locale, antiinflamator şi cicatrizant.

Indicatii

INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: infecţii respiratorii virale şi bacteriene, infecţii urinare, infecţii rezistente la antibiotice sau recidivante, infecţii cu virusurile AH5N1 şi AH1N1, herpes, prostatite, afecţiuni ginecologice de natură inflamatorie (anexite, metroanexite, endometrite), infecţii cu Candida albicans şi Lysteria monocytogenes.
EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: răni, arsuri, furuncule, otite, leziuni tegumentare.

Contraindicatii

alergie la echinacea.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ:
acid cicoric, poliholozide, ulei volatil (alcătuit din alcamide), derivaţi azotaţi (glicinbetaină), echinaceină, echinolonă, inulină, fitosteroli, acizi graşi (oleic, cerotic, linolic, palmitic), etc.
Administrare
INTERN:
-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia câte o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min.înainte de mese.
-infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min.la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
EXTERN:
-în plăgi, arsuri, otite se fac spălături cu maceratul sau cu infuzia de plantă;
-otite se fac spălături cu maceratul sau cu infuzia de plantă, după care se usucă prim tamponare usoară.
-în furuncule şi leziuni tegumentare se administrează sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012

teradoexpert.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.