Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.
Conținut: pulbere obţinută din frunzele de rozmarin (Rosmarinus officinalis). Ceaiul
de rozmarin conţine uleiuri volatile (predomină camfen, borneol), acid
rozmarinic, flavone, triterpene, saponine, taninuri, vitamina C etc.
Conţinutul
bogat în principii bioactive conferă ceaiului de rozmarin multiple
proprietăţi: tonic-amare, colagog-coleretice, hepatoprotectoare; de
îmbunătăţire a irigării şi oxigenării cerebrale, de stimulare a
sistemului nervos central; vasoprotectoare a circulaţiei periferice
(arteriolară şi capilară); tonifiantă şi reconfortantă; antiseptice
(efecte antimicrobiene, antifungice şi antivirale); diuretice;
antioxidante. Se recomandă pentru suplimentarea dietei în tulburări
funcţionale hepatobiliare, tulburări dispeptice, dislipidemie,
ateroscleroză, stări de astenie la persoane vârstnice cu tulburări
circulatorii şi de memorie, în hipotensiune cu tendinţă la colaps
ortostatic, scleroză cerebrală, debilitate fizică la tineri, după efort
intelectual şi fizic prelungit ca tonifiant şi reconfortant, în stări
de astenie după boli infecto-contagioase.
Mod de preparare:
Ceaiul de rozmarin se prepară din 2 plicuri x 1,0 g (1 plic x 2,0 g) la
250 ml, prin infuzare timp de 10-15 minute în apă fierbinte. Infuzia se consumă ca atare sau îndulcită după gust, călduţă, de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este necesar.
Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25 plicuri x 1 g.
|