Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.
Ceaiurile
ecologice marca HOFIGAL sunt obţinute din plante ecologice ce provin
din culturi proprii realizate conform normelor agriculturii ecologice.
Înainte de însămânţare terenul pe care s-au cultivat plantele a fost
supus unui plan de conversie de la agricultura convenţională la
agricultura ecologică de minimum 2 ani, seminţele folosite sunt
certificate ca provenind de la plante ecologice, produsul provine
dintr-un mod de producţie ce exclude utilizarea produselor chimice de
sinteză (pesticide, fungicide, ierbicide, îngrăşăminte), iar culturile
ecologice au fost certificate în urma inspecţiilor organismelor
acreditate.
Produsul este un supliment alimentar care nu înlocuiește un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.
Compoziție: produsul conţine pulbere obţinută din frunze de roiniţă (Melissae folium) certificată ecologic.
Despre
produs: Conţinutul ridicat de uleiuri volatile (citral, citronelol,
citronelal, geraniol, linalol) conferă ceaiului ecologic de roiniţă o
acţiune relaxantă, sedativă asupra sistemului nervos central;
antispastică, carminativ-stomahică, coleretică, antibacteriană şi
antivirală; fiind bogat în principii amare se poate folosi şi ca tonic
aperitiv. Se recomandă ca supliment alimentar pentru îmbunătăţirea
regimului igieno-dietetic în tulburări funcţionale pe fond nervos ale
tractului gastro-intestinal, remediu eficient în nevrozele cardiace,
stări depresiv-anxioase (restabileşte echilibrul emoţional), insomnie,
migrene; este eficient în tulburări digestive (în special la copii),
colici abdominale, spasme, dischinezie biliară, colite cronice,
vărsături de diverse cauze cu deosebire în sarcină, în procese
infecţioase acute ale căilor respiratorii superioare, stări gripale,
herpes recidivant; se poate folosi seara pentru a favoriza instalarea
unui somn liniştit.
Mod de administrare: ceaiul ecologic de
roiniţă se prepară din 1 - 2 plicuri x 1 la 250 ml apă fierbinte, prin
infuzare timp de 5 -10 minute. Infuzia se consumă neîndulcită, călduţă
sau rece, de 3-4 ori pe zi între mese. În tulburări cardiace cu substrat nervos se consumă 2-3 căni pe zi care se beau încet şi fracţionat în mai multe reprize. În
stările anxioase şi insomnie se beau 2-3 căni pe zi, din care o cană
obligatoriu seara, cu o jumătate de oră înainte de culcare, în cure
prelungite. În timpul sarcinii, ceaiul de roiniţă se foloseşte limitat, cu prudenţă şi numai la recomandarea medicului.
Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25 plicuri x 1 g.
|