Descriere : Descoperita cu 5000 de ani in urma de catre SHEN NONG, marele imparat chinez si fondator al medicinii traditionale chineze, astragalus este una dintre cele mai utilizate plante medicinale in China. In limba chineza astragalus a fost denumit "huang qui" (ceea ce inseamna "capetenia galbena"), datorita culorii galbene a radacinilor. Planta actioneaza la nivelul meridianelor: inima, plamani si splina, fiind recomandata in deficitul energiei qi (numita si "energia defensiva"sau "energia de aparare") si pentru cresterea rezistentei organismului. In Occident astragalus a fost introdus de-abia in anul 1800, fiind adaugat in compozitia preparatelor tonice. In zilele noastre planta este des folosita datorita proprietatilor imunostimulente si adaptogene. Mod administrare : Adulti si tineri peste 14 ani: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 minute inaintea mesei. Copii intre 7 si 13 ani: cate 1/2 de comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 minute inaintea mesei. Copii intre 3 si 6 ani: cate 1/4 de comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 minute inaintea mesei. Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura. In caz de dificultate la inghitire, comprimatele se pot rupe in doua. Ingrediente : Ingrediente/comprimat: astragalus (Astragalus membranaceus) - extract hidroalcoolic 10:1 (pe suport de maltodextrina 10%) din radacini (500 mg); celuloza microcristalina; stearat de magneziu; dioxid de siliciu coloidal, ienupar (Juniperus communis) - ulei esential (1 mg). Contribuie la : - mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar (sustine organismul in lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si ciupercilor) - mentinerea in limite normale a capacitatii de adaptare si regenerare a organismului - buna functionare a ficatului, rinichilor si inimii Contraindicatii : Febra peste 38 grade Celsius, boli autoimune, transplant de organe, persoane aflate sub tratament cu medicamente imunosupresoare (scade eficienta tratamentului) si anticoagulante (poate creste riscul de sangerare), sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre ingredientele produsului.
|