Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.
Compoziție: pulbere obţinută din capitulele florale de muşeţel (Matricariae flos).
Datorită
conţinutului în uleiuri volatile, flavonoide, cumarine, acizi fenolici,
amine, polizaharide, florile de muşeţel au proprietăţi
antiinflamatoare, antiseptice, gastro-protective, antispastice,
stomahice (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale),
carminative (inhibă procesele fermentative şi favorizează eliminarea
gazelor din intestin), bacteriostatice, analgezice; are acţiune
antitoxică (inactivează toxinele bacteriene). Ceaiul de muşeţel este
un supliment alimentar dietetic recomandat în inflamaţii
buco-faringiene, afecţiuni gastro-intestinale (gastrită hiperacidă,
gastroduodenită, ulcer gastric, enterocolite), stări inflamatorii acute
sau cronice ale mucoasei urinare, în tulburări dispeptice (meteorism,
colici abdominale, pirozis), menstre dureroase, nevralgii, afecţiuni ale
pielii (Zona Zoster, furunculi, erupţii cutanate); este eficient pentru
revigorarea organismului după infecţii acute ale căilor respiratorii
superioare.
Mod de preparare: Ceaiul se prepară prin infuzare a 1-2 plicuri de ceai în 250 ml apă fierbinte timp de 5-10 minute. Se utilizează sub formă de infuzie neîndulcită; se consumă caldă de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este nevoie.
Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25 plicuri x 1 g.
|