Gastrocalm 60 comprimate Dacia Plant

Gastrocalm 60 comprimate Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 22.89 Lei

 

Comanda acest produs

Comanda instant - Gastrocalm 60 comprimate Dacia Plant

Email Telefon

Gastrocalm 60 comprimate Dacia Plant

 Stomacul este un organ cavitar cu rol de digestie, fiind situat între esofag şi duoden. În organism stomacul îndeplineşte două funcţii: motrice şi secretorie. Prin funcţia motrice, stomacul realizează procesul de digestie mecanică a alimentelor, funcţia secretorie constând în secreţia de acid clorhidric şi pepsină, elemente care alcătuiesc sucul gastric. Cele mai frecvente boli întâlnite la acest nivel sunt gastritele hiperacide şi ulcerul gastric, boli datorate excesului de acid clorhidric. Gastrita reprezintă inflamaţia acută sau cronică a mucoasei gastrice, cu apariţia senzaţiei de arsură şi disconfort. Procesul inflamator poate fi însoţit de leziuni la nivelul mucoasei gastrice, motiv pentru care, gastrita poate cauza sângerări. Ulcerul gastric este o boală cauzată de apariţia la nivelul stomacului a unui proces de eroziune, fiind însoţit de durere şi arsură în zona epigastrică.     În cazul apariţiei acestor boli, cât şi în scop preventiv este necesară evitarea alimentelor, băuturilor sau medicamentelor care cresc aciditatea, cum ar fi: condimentele, alcoolul, aditivii sintetici, băuturile acidulate, cafeaua, zahărul şi unele medicamente (de tipul aspirinei sau antiinflamatoarelor nesteroidiene).
     GASTROCALM reprezintă un amestec de plante cu acţiune antiulceroasă, emolientă, cicatrizantă şi hipoacidifiantă recomandat atât în terapia adjuvantă cât şi pentru prevenirea recidivelor ce pot apare în cadrul afecţiunilor manifestate cu hiperaciditate gastrică.

Actiuni

antiulceros, antispastic, alcalinizant, cicatrizant, reglator al secreţiei de suc gastric, antiinflamator.

Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: gastrite hiperacide, gastro-duodenite acute şi/sau cronice, esofagite de reflux, ulcer gastric şi/sau duodenal.

Contraindicatii

alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Precautii

în sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.
Plante: gălbenele (100mg), salcâm (100mg), roiniţă (75mg), zmeur (75mg), lemn-dulce (50mg), obligeană (50mg), scorţişor (50mg).

Ingrediente inactive: celuloză microcristalină, lactoză, aerosil.


GĂLBENELE (Calendula officinalis)
Gălbenelele sunt plante cunoscute şi utilizate în medicina tradiţională din cele mai vechi timpuri. Florile de gălbenele conţin: saponozide (calendulozidele A-H), carotenoide (α şi β-caroten, luteină, licopină, neolicopină, rubixantină şi violaxantină) şi flavone, substanţe bioactive cu acţiune cicatrizantă şi antiinflamatoare, fiind recomandate ca adjuvant în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal.

SALCÂM (Robinia pseudacacia)
Florile de salcâm cu parfum suav, angelic au în compoziţie: flavonoide (robinină şi acaciină), ulei esenţial, acid cafeic, acid clorogenic şi mucilagii, substanţe bioactive cu proprietăţi antiacide gastrice, emoliente şi calmante fiind recomandate ca pansament gastric în tratamentul adjuvant al gastritelor hiperacide şi ulcerului gastric.

LEMN-DULCE (Glycyrrhiza glabra)

Lemnul-dulce este o plantă cunoscută şi utilizată încă din antichitate în tratamentul afecţiunilor respiratorii şi a bolilor de stomac. Rădăcina de lemn-dulce conţine: saponine triterpenice (glicirizină, acid gliciretic, acid glabric) şi flavone (liquiritozida, neoliquiritozida, glabrolul), substanţe bioactive cu acţiune cicatrizantă şi antiulceroasă.

OBLIGEANĂ (Acorus calamus)
Obligeana mai este numită şi „trestie mirositoare” deoarece, planta are aspectul unei trestii şi o mireasmă inconfundabilă. În stare proaspătă, rădăcina de obligeană are o aromă foarte agreabilă. Originară din India, obligeana s-a aclimatizat perfect la noi, devenind o plantă componentă a florei spontane în zonele calde, cu multă umiditate. Folosită încă din antichitate, obligeana este apreciată mai ales pentru efectele sale excepţionale asupra sistemului nervos şi asupra psihicului. Medicina modernă a confirmat efectele reglatoare ale activităţii nervoase, uşor sedative şi calmante, fiind recomandată ca adjuvant în diverse boli organice (ulcer, gastrită, colită) care apar pe fond de stres.

ROINIŢĂ (Melissa officinalis)
Roiniţa este o plantă utilizată în medicina tradiţională ca remediu pentru reglarea psiho-emoţională, fiind eficientă în cazul gastritelor şi a ulcerului gastric care apar pe fond nervos. Planta conţine: ulei esenţial (alcătuit din citronelal, geranial, neral, cis şi trans-ocimen, β-cariofilen) şi acid rozmarinic, substanţe bioactive cu acţiune sedativă, tranchilizantă, antiinflamatoare şi antispastică.

SCORŢIŞOR (Cinnamomum cassia)
Scorţişorul este o plantă care se cultivă în zonele tropicale şi subtropicale, fiind utilizată ca şi condiment încă din antichitate. Planta conţine: cinamozidă, casiozidă şi acid 3-(2-hidroxifenil) propanoic, substanţe bioactive cu acţiune antiulceroasă care permit administrarea scorţişorului ca adjuvant în tratamentul gastritei hiperacide şi ulcerului gastric.

ZMEUR (Rubus idaeus) 
Cunoscut din timpuri preistorice, zmeurul este o plantă răspândită în zona subarctică şi rece temperată din emisfera nordică. Frunzele de zmeur conţin: taninuri, flavonoide şi acid elagic, substanţe bioactive cu acţiune antiacidă, astringentă, cicatrizantă şi hemostatică. Datorită acestor proprietăţi, zmeurul poate fi recomandat ca adjuvant în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal.
Administrare
Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 comprimate de 4 ori pe zi, înainte de masă.
Copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani: jumătate din doza adultului, după greutate şi vârstă.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012

teradoexpert.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.