Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.
Compoziție: pulbere obţinută din frunzele de mentă (Folium Menthae).
Datorită
conţinutului bogat în substanţe bioactive ceaiul de mentă are o acțiune
coleretic-colagogă, antiseptică gastro-intestinală, stomahică,
antidiareică, antiemetică, carminativă, antispastică, antifermentativă,
diuretică. Este benefic pentru suplimentarea regimului igieno-dietetic
în disfuncţii digestive şi hepatobiliare (dispepsie, enterocolite,
enterite, colici abdominale, colon iritabil, colită de fermentaţie,
diaree, colecistită, dischinezie biliară, afecţiuni ale pancreasului),
pentru stimularea poftei de mâncare şi stimularea peristaltismului
intestinal; datorită mentolului, ceaiul de mentă consumat rece şi în
cantităţi mici are efecte favorabile în calmarea vărsăturilor atât la
copii cât şi la adulţi.
Mod de preparare: Ceaiul se prepară din 2 plicuri x 1 g în 250 ml apă fierbinte, prin infuzare, timp de 10-15 minute. Infuzia
se consumă caldă sau rece, 1 – 2 căni pe zi, după mese sau de
preferinţă între mese; în colite şi diaree se recomandă ceaiul
neîndulcit. Se va evita folosirea ceaiului de mentă perioade îndelungate de timp deoarece produce obişnuinţă.
Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25 plicuri x 1 g.
|