»  Ceaiuri

Ceai de Coada Calului 50g Dacia Plant

Ceai de Coada Calului 50g Dacia Plant

 

 

Pret cu TVA: 3.82 Lei

 

Comanda acest produs

» Trimite pe:
Comanda instant - Ceai de Coada Calului 50g Dacia Plant

Email Telefon

Ceai de Coada Calului 50g Dacia Plant

COADA CALULUI
(Equisetum arvense)

Coada calului face parte din familia Equisetaceae, fiind cunoscută şi folosită în medicina tradiţională încă din antichitate. Dioscoride, medic şi farmacolog al Greciei Antice utiliza această plantă datorită proprietăţilor ei hemostatice. Coada calului este o plantă erbacee, perenă, spontană, întâlnită în lunci umede, pe marginea apelor de munte, terenuri apoase, în câmpie şi în regiunea montană. Se mai numeşte barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, coada-iepei, coada-mânzului, iarbă de cositor, mânzoaică, peria-ursului, etc.

Actiuni

INTERN: diuretic, astringent, hemostatic, dezinfectant urinar, antimicrobian, antiinflamator; stimulează sinteza de colagen, având efecte de consolidare a ţesutului conjunctiv; expectorant, bronhodilatator, reduce aciditatea gastrică, remineralizant.
EXTERN: antiinflamator, regenerant epitelial, cicatrizant, antimicrobian, hemostatic, antisudorific.

Indicatii

INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: edeme, infecţii urinare (nefrită, cistită, pielonefrită), ulcer gastric, gastrită hiperacidă, hemoragii (epistaxis, menoragii, metroragii, hemoragii interne), bronşite acute si cronice, osteoporoză, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afecţiuni ale prostatei.
EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: contuzii (umflături, vânătăi), ulcer varicos, plăgi, eczeme, degerături, hemoroizi, epistaxis, mătreaţă, eficient împotriva căderii părului, poliartrite cronice, artroze, fracturi transpiraţie abundentă a picioarelor.

Contraindicatii

sarcină, alăptare, alergie la coada calului.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ:
saponine (equisetonină), flavonoide (equisetină, luteolină, kaempferol), alcaloizi (nicotină), steroli (β-sitosterol, campesterol), dioxid de siliciu, săruri de potasiu, ulei volatil, substanţe minerale, etc.
Administrare
INTERN:
-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară dintr- o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min.la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
EXTERN:
-în epistaxis se introduce intranazal un tampon cu vată îmbibat cu maceratul sau cu infuzie.
-în caz de mătreaţă sau cădere a părului se fac spălături cu macerat sau cu infuzia de plantă;
-în ulcer varicos sau răni deschise se aplică pulberea de plantă direct pe rană;
-în degerături sau transpiraţii abundente ale picioarelor se fac băi parţiale la mâini sau la picioare cu macerat sau cu infuzie de plantă;
-în contuzii, eczeme, poliartrite cronice, artroze, fracturi se administrează planta sub formă de cataplasme, care se obţin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă, astfel încât să se obţină o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament ocluziv, care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore;
-în hemoroizi se fac spălături sau se aplică sub formă de comprese cu macerat sau infuzie de plantă.
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Plata cu card
Newsletter
Informatii
Subsol
Website detinut de TERADO EXPERT ACTIV S.R.L., CIF: RO30495815, Reg.Com: J40/8825/2012